Zeytinyağı günümüzün en yaygın hastalıklarından olan damar sertliğini önleyen, kolesterolü düşürücü bir etkiye sahiptir. Kötü kolesterolü düşürüp iyi kolesterolü yükseltmektedir.Bu da kalp zayıflamasını engeller, felç riskini azaltır, damarları açar, kötü kolesterolün damarlara yapışmasını önler.İtalya’nın güneyinde 6 bin kişi de yapılan araştırmada bol zeytinyağı tüketenlerin tansiyonlarının düşük olduğu bulunmuştur.
E Vitamini deposu olduğundan hücrelerin ölmesini geciktirdiği gibi hücre yenilenmesine de katkı sağlar. Cilt ve saçla ilgili problemleri önler.
Sindirim sistemine yardımcı bir üründür. Bebek ve çocuk gelişiminde en az süt kadar aydalıdır. Tarihte temel gıda maddesi kabul edilmiştir.
Bilim dünyası Akdeniz diyetinin baştacı olan zeytinyağının her geçen gün yeni bir faydasını açıklıyor. En son, 60 bin bayan denek üzerinde yeni bir araştırma yapan bilim adamları zeytinyağının meme kanserine yakalanma riskini % 45 azalttığını ortaya koymuştur.
Zeytinyağının tüketiciler tarafından tercih edilmesinin en büyük nedenleri;
Kolesterol içermemesi
Hazmın kolay oluşu
Bileşimdeki antioksidanlar nedeniyle diğer yağlara oranla yandıktan sonra bıraktığı tehlikeli maddelerin azlığıdır.